top of page

מידע וטיפים כלליים בתזונה

 

מס' נושאים חשובים לבריאות טובה, שגם משפיעים זה על זה:

* יהיו מזונותיך תרופותיך : מומלץ לבחור במזון גולמי וטבעי, ללעוס היטב ובניחוחות, בשעות סדורות עד לשובע כמעט מלא, להעדיף ארוחת ערב קלה לעיכול כמו מרק גרוס, עד 3-4 שעות לפני השינה. במקביל רצוי לצמצם את החשיפה לכימיקלים בבליעה, בשאיפה ובמריחה.

* כדי לתרום לפינוי רעלים מהגוף, מומלץ להעזר בעיסוי לימפטי, תנועתיות, המנעות מעצירות ושתיה מספקת של מים וחליטות צמחים תומכי פעילות כבד . (להקל על היציאה בשירותים כדאי להניח את כפות הרגליים על שרפרף למנח נכון יותר של המעי, תוך נשימה איטית אל הבטן)

* לנשום נכון באופן מודע , נשימה מלאה ואיטית דרך האף גם בנשיפה , מרגיעה ומסייעת בתפקוד מערכות הגוף.

* להקפיד על תנאי שינה ראויים - חדר חשוך, שקט, טמפ' נעימה, מזרן מתאים. שינה מספקת בזמנים המסונכרנים עם השעון הביולוגי שלנו 22:00- 06:00. רצוי לסיים זמן מסך שעה לפני השינה.

* כדאי לבחור באנרגיה של חשיבה חיובית , חיי חברה מצמיחה, הגשמה עצמית, התפתחות ולמידה . לחבק ולפרגן לעצמנו ולסביבתנו , ללמוד לפוגג את הבדידות ולהוריד את רמת המתח בחיינו. לספוג מרכיבים חיוניים מהשמש . כל אלו ישפיעו גם על מע' החיסון, העצבים, העיכול וההורמונלית.

* לנוע- תנועה אירובית ואנאירובית גם לפרקי זמן קצרים כבריקוד, תורמת לחוסן רגשי, נפשי וגופני ומונעת תחלואות.

תנוחה ממושכת מזיקה לשלד, מעמיסה על השרירים ומפריעה לזרימת הדם, לכן מומלץ ללכת או להניע איברים כ-10 דק' בכל 45 דק' של תנוחה סטטית.

* קרקוע- גראונדינג-

הליכה כשיחפים על משטח טבעי כמו חול או דשא 20 דק' מידי יום תוריד רמת דיכאון, דלקתיות וכאב.

* להתייחס לסימנים - לטפל במצב האקוטי ולהמנע מלהגיע לפתולוגיה כרונית. להקשיב לגוף - נפש שלנו.

* אם "חייבים" קפה , מומלץ לצרוך אותו עד השעה שלוש אחה"צ ולהרחיקו לפחות שעתיים ממרכיבי התזונה. הקופאין מונע ספיגת חלק מהמינרלים והויטמינים.

* רצוי להמנע מצריכת סוכרים מעובדים- הם מעלים רמת דלקתיות, כאב, השמנה וסוכרת.

אפשר להמיר אותם בממתיקים טבעיים- למשל:  לתת אורז, סילאן ללא תוספת סוכר, מולסה, סירופ חרובים, אריתריתול. את מוצרי הקמח הלבן רצוי להחליף במוצרי מקמח קינואה, כוסמת ירוקה,טף, שיפון וכד'.

* כדאי להגביר את רמת הסיבים במזון-  פירות וירקות בקליפתם ( פירות שעה לפני האוכל או שעתיים אחרי הארוחה), דגן מלא וקטניות. 

 

* שילוב מגוון של דגן מלא וקטניה בצריכה היומית יקנה אספקה טובה יומית של חלבון לגופנו. למשל שילוב של אורז מלא /בסמטי, כוסמת, גריסי פנינה, קינואה, אמרנט עם קטניות (עדיפות למונבטות) = למשל עדשים, שעועית, פולי סויה, תורמוס.

 

 

דוגמאות לזמני נטילת תוספי תזונה: פרוביוטיקה – נוטלים על קיבה ריקה, ויטמינים ומינרלים- עם האוכל (אם כי יש מינרלים שנעדיף ליטול לפני השינה) , כמוסות צמחי מרפא ופטרריות מרפא- בד"כ על קיבה ריקה. אומגה 3- עם האוכל ורחוק משעת השינה.

 

לכל אדם - ישנה תזונה אישית ואורח חיים הנכונים ביותר עבורו ובהתאם למצבו הבריאותי כחלק מטיפול כוללני, מגוון וטבעי המיועד לשנות את המצב הבריאותי ולסייע בחזרה לאיזון והרגשה טובים יותר.

 

bottom of page