top of page

שוב ההרפס חוזר?..

 

 

הרפס הינה מילה כוללת לקבוצה של וירוסים הגורמים למחלות שונות.הסוג הנפוץ ביותר הוא הרפס סימפלקס. נגיפים נוספים הנמנים עם משפחת ההרפס הינם וריצלה זוסטר- הגורמת לאבעבועות רוח ולשלבקת חוגרת, EBV הלא הוא האפשטיין-בר וירוס, הגורם בעיקר למחלת הנשיקה, וכן CMV, ציטומגלווירוס והרוסאולווירוס הגורם לאדמדמת. אנו נתמקד בהרפלקס סימפלקס.

 

Herpes נגזר מהמילה היוונית herpein שמשמעותה "מתגנב" , Simplex- שמשמעו "פשוט"

 

 

מהן הסיבות העיקריות להרפס?

 

בד"כ וירוס ההרפס תוקף את הגוף ומתבטא בתקופות בהן מערכת החיסון של הגוף נמצאת במצב מוחלש, כגון: בזמן מחלה, בזמן עונות המעבר, במצבים של לחץ נפשי ומתח, בשינויים משמעותיים בגוף כמו תנודות הורמונאליות.

 

 

מה מספק הטיפול הטבעי בהרפס?

 

הריפוי הטבעי עוסק בשורש הבעיה על מנת לאזן את האדם ולממש את כוחות הריפוי הטבעיים שבו ואיננו מסתפק במתן טיפול מקומי בשלפוחיות. האיזון מחייב מעבר לאורח חיים בריא וטבעי יותר עם דגש על מנוחה פיזית ונפשית ותזונה נכונה.

 

ממה כדאי להימנע?

 

רצוי להימנע מאכילת המזונות (העשירים בחומצה אמינית ארגינין) כגון:  שוקולד, קוקוס, ג`לטין, שיבולת שועל, חיטה, בוטנים, סויה ונבט חיטה, אגוזים שונים (למשל פקאן, ברזיל), זרעי פשתן ובוטנים , חומרי שימור וצבעי מאכל, משקאות המכילים קפאין או משקאות חריפים, מזון מתועש/מעובד,  מזונות מטוגנים ,מתובלים- כגון ג'ינג'ר, שום, פִלפל חריף או שומר, משקאות תוססים (כמים מוגזים) ,מזון מהחי (שמעודד חומציות יתר בגוף וגם עישר בארגינין) כבשר בקר, בשר כבש, חסילונים או סרטנים.

מומלץ גם להפחית את צריכת הסוכר בתזונה באופן כללי, הידוע כמחליש את מערכת החיסון - סוכר לבן מדכא את פעילותם של תאי הדם הלבנים. לכן להישמר מאכילת מאכלים המכילים סוכר וקמח לבן ביניהם עוגיות, עוגות, דברי מאפה שונים ומשקאות מוגזים וממותקים. כמו כן, להגביל את אכילת המזונות המכילים סוכר טבעי כמו פירות.

 

 

מה מומלץ לאכול?

 

מזונות עשירים בחומצת אמינו ליזין שנמצאה כבעלת יכולת לדכא את צמיחת וירוס ההרפס, ויטמיני A,B,C  , אבץ -אשר יכול לעכב את שיכפול והתרבות נגיף ההרפס ומעודד תגובה חיסונית תאית. מקורות טבעיים לאבץ: גרעיני דלעת, חיטה נבוטה, שומשום חום, זרעים (אניס, שמיר, קימל, הל ופרג), אגוזים (קשיו, מלך, מוסקט) וצמחי בר (מרווה, אורגנו)

מזונות מומלצים: דגנים מלאים (כגון כוסמת ) קטניות רצוי מונבטות (עדשים, אפונה,פולי סויה, שעועית מאש), נבטי חיטה, שמרי בירה, ביצים, תירס חי, דגים, ירקות עליים , מלון, אננס,גוייבה, פלפל אדום וכתום,מלפפון, צנון, פטרוזיליה, עלי לפת, קיווי, פרי הדר ,פאפיה, אגוז ברזיל וחמניות נבוטות פיצוחים לא קלויים :בעיקר פיסטוקים וגרעיני דלעת. 

מה רצוי להוסיף לטיפול?

 

אפשרית גם מריחה ישירה של ויטמין E ע ל הפצעים לזירוז החלמתם.

 

שיטות להפחתת מתחים מקלות את הכאב ואת המתח המתלווים למחלה,

כגון מדיטציה, נשימות, הרפיות שרירים,דמיון מודרך,ארומתרפיה, פרחי באך, יוגה , צ´י קונג, ביו פידבק.

 

פעילות גופנית קבועה, לפחות 3 פעמים בשבוע, לפחות מחצית השעה בכל פעם.

 

תוספי תזונה (מומלץ להתייעץ עם נטורופת) :

 

500 מ"ג L- Lysine  - חומצת אמינו ל-ליזין מעכבת ספיגה של חומצת אמינו ארגינין, (הדרושה בכמות גדולה להתרבוּת וירוס ההרפס) ייתכן כי לל-ליזין תכונות אנטי-ויראליות ישירות. מחקרים הוכיחו כי נטילתה מחד גיסא ושמירה על תזונה דלת ארגינין מאידך גיסא – מפחיתות את תדירות התפרצות הווירוס ומקטינות את משך ההתפרצות ואת חומרתה. בזמן ההתפרצות: 4–6 כמוסות ביום, על קיבה ריקה.למניעה: 1–2 כמוסות ביום, על קיבה ריקה.   להתקף- 1.5-2 גרם ביום.

 

אבץ פיקולינאט  Zinc Picolinate - האבץ, הניחן בתכונות אנטי-ויראליות, נחוץ לתפקודה התקין של מערכת החיסון ולמניעת זיהומים,  מזרז ריפוי של פצעים ושומר על בריאות העור. במחקרים קליניים הוכח כי אבץ מעכב ביעילות את שכפולו של נגיף ההרפס ואת התרבותו, זאת נוסף ליכולתו לעודד תגובה חיסונית תאית.הנחיות: טבלית אחת ביום, לפני השינה.

 

צמחי מרפא בתוספים:

 

תמצית תקנית עלי אוכמניות כחולות - עלי אוכמניות כחולות מכילים רמה גבוהה של חומצה כלורוגנית. לחומצה זו פעילות אנטי- ויראלית, הספציפית כנגד וירוס ההרפס. הנחיות: 1–2 כמוסות ביום, עם הארוחות.

 

HERBEL IMMUPLEX-  לשמירה וחיזוק של מערכת החיסון. צמחים בעלי יכולת מוכחת להגביר את תנגודת הגוף למחלות, להילחם בזיהומים שונים ובדלקות שהם. מכיל למשל אכניצאה, אסטרגלוס, ליקוריץ, עלי זית,ציפורני חתול.  1-3 כמוסות ביום.

 

הסיוע הארומתרפי במריחה חיצונית:  אנטי ויראלי, מקל על הכאבים, מסייע ביבוש השלפוחית:

 

אקליפטוס- אנלגטי,משקם עור,אנטיספטי. ירגיע גרד בשילוב עם ברגמוט. הברגמוט-הוא אנטיספטי, מרגיע עור מגורה בד"כ. מרומם מצב רוח/ נוגד דיכאון.

עץ התה- אנטי ויראלי, אנטי פונגלי ואנטי בקטריאלי, מגביר כושר חיסון נגד מזהמים,אנטיספטי, אסטריג'נט. מריחה ישירה על הפריחה והקטנתה. אפשרי עיסוי עם שמן אבוקדו או חוחובה.

ג'וניפר-אנטיספטי, די-טוקסי,מומלץ לבעיות עור כרוניות. מעודד ניקוז פסולת ולכן יתכן משבר החלמה.

כמו כן מומלצים מאוד השמנים האתריים- מליסה, אורן, מנטה, אורגנו.

לפני השימוש יש לדלל את השמנים האתריים עם שמן בסיס כגון שקדים, חוחובה. רצוי להתייעץ עם ארומתרפיסט לפני הטיפול.

bottom of page